iPhone'da hesap makinesi üzerinden fotoğraf gizleme yöntemi nasıl yapılır? Galeride görünmeden fotoğraf ve videolarınızı güvenli şekilde saklama adımlarını öğrenin.
iPhone kullanıyorsanız galeriniz haricinde fotoğraf saklama şansınız bulunmaktadır. Telefonunuzun galerisinde bulunan fotoğrafları veya videoları gizlediğiniz zaman gizli klasörüne kaydedilir ve sadece Face ID doğrulaması yaparak bu klasör açılır. Fakat fotoğraflarını tamamen gizlemek isteyen kişiler için iPhone’larda farklı bir yöntem daha bulunmaktadır. Hesap makinesini kullanarak gizlemiş olduğunuz fotoğrafları galerinizden silebilirsiniz ve bu fotoğraflar telefonuzda saklanmaya devam eder.
Hesap Makinesi’ne giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan Hesap Makinesi simgesine tıklayın ve matematiksel notlar kısmına giriş yapın. Burada yeni bir not oluşturduktan sonra ata simgesine tıklayarak fotoğraf ekle seçeneğini seçin. Galerinizden seçmiş olduğunuz fotoğrafları not kısmına ekleyin. Artık bu fotoğrafları galeriden silseniz bile hesap makinesi içerisinde bulunan fotoğraflarla oluşturduğunuz notların içerisinde saklanmaya devam etmektedir.



iPhone belgesinde fotoğrafları veya videoları gizlediğiniz zaman gizli klasörü hala gözükmeye devam etmektedir. İsterseniz gizli klasörünün gizlenmesini kapatabilirsiniz fakat yine de galeri uygulaması içerisinde direkt olarak gizli diye bir bölüm bulunması bazı kullanıcıları direkt olarak fotoğraf ve videoları gizlediği konusunda ikna etmemektedir. Bu yüzden hesap makinesi içerisinde bulunan not oluşturma özelliği sayesinde fotoğraflarınızı buraya ekleyerek gizleme şansınız bulunmaktadır. Böylece fotoğraflar herhangi bir ayarlama ile tekrar galeride gösterilmediği için tamamıyla gizlenebilir.
Fotoğraf ve videoları gizlemek için farklı uygulamalarda bulunmaktadır fakat bu uygulamaları yüklediğiniz zaman fotoğraf ve video verilerinizi başka bir uygulama içerisinde tuttuğunuz için eğer bu uygulama veya şifrenizi unutursanız fotoğraf ve videoların geri kurtaramama şansı oluşmaktadır. Direkt olarak iPhone içerisinde herhangi bir uygulamayla fotoğraf ve videolarınız gizlediğiniz zaman iCloud üzerinden veriler sürekli olarak eş zamanlandığı için farklı bir cihaza geçiş yaptığınızda bile direkt olarak aynı ayarlar ile aynı gizlenmiş seçenekler ile telefon kurulumunuzu yapabiliyorsunuz. Yani böylece yeni bir telefona geçtiğiniz zaman tekrardan gizlemek istediğiniz fotoğrafları gizlemek için ekstra bir çaba harcamanıza gerek kalmıyor.